Grootste growth ter wereld ingepakt tegen naderende bosbrand

De grootste growth ter wereld, een zogeheten sequoia fulfilled een hoogte van 83 meter, is ingepakt achieved aluminiumfolie in de hoop dat dat bescherming biedt tegen de bosbranden in Californië. De bosbranden in het westen van de Verenigde Staten hebben het natuurpark waar de bomen staan bereikt en bedreigen ruim 2000 exemplaren.

Brandweerlieden zijn begonnen met het klaarzetten van brandweerspuiten rondom de bomen. “We nemen serious voorzorgsmaatregelen om deze sequoia’s te beschermen”, vertelt een woordvoerder van het natuurpark waar de bomen staan. “We doen alles wat we kunnen om deze 2000 tot 3000 jaar oude bomen te beschermen.”


Zo staan de imposante sequoia’s er normaal gesproken bij in Californië.

© ANP

Hoewel het niet de hoogste bomen ter wereld zijn – Californische mahoniebomen kunnen 90 meter lang worden – zijn de gigantische sequoia’s het grootste in quantity. Kleinere branden zijn vanwege de dikke schors van de bomen in excess of het algemeen niet schadelijk voor de sequoia’s. De grotere en hetere branden zijn gevaarlijk omdat ze hoger in de increase en tot de bladeren komen.

Blikseminslagen

De branden die het natuurpark teisteren zijn op 10 september ontstaan als gevolg van blikseminslagen. In de afgelopen maanden zijn al duizenden hectares in het westen van de VS in vlammen opgegaan.

Bekijk ook: Brandweer Californië bestrijdt bosbranden fulfilled vuur

In Californië worden stukken bos gecontroleerd afgebrand om erger te voorkomen.

RTL Nieuws / ANP

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *