Ένα Panettone που ψήνεται σε φυλακή είναι από τα καλύτερα της Ιταλίας

Το panettone είναι η ιταλική εθνική χριστουγεννιάτικη τούρτα, και είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να τοίελη Έτσι, όταν η ηκδοση από την pasticceria giovanissima αναδείαθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες στην ιταλία, ήταν τιρήγματι

Αλλά η πιο εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του panettone στο Giotto και των εντυπωσιακή ιαφορά μεταξύ του panettone στο Giotto και των άλλων εννέα στη λίστα είναι ότιχνα το το εκια

Μέσα στη φυλακή Due Palazzi (πάνω) στα περίχωρα της Πάντοβα, στη βορειοανατολική Ιταλία, μια ομάδα κρατουμένων με λευκά παλτά επιβλέπονται από τέσσερις επαγγελματίες ζαχαροπλάστες. Ξι μέρες τηην μβδομάδα ξεκινούν το ψψσιμο στις 4 το πρωί, ξεκινώντας με το μπριός που θα σερτίρουν εοπκιροανα εοποππ Η Giotto παράγει επίσης μπισκότα, πίτες, μαντολάτα, σοκολάτα και παγωτό – αλλά το Panettone είναι η σπτέσιαλ

Ο Τζιοβάνι, ένας τρόφιμος που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό του όνομα σύμφωνα με τις οδηγίες της φυλακής, εργάζεται στο αρτοποιείο τα τελευταία πέντε χρόνια της 23χρονης ποινής του. (Οι υπάλληλοι δεν θα αποκαλύψουν τα εγκλήματα των κρατουμένων.)

«Πριν από τη φυλακή δεν είχα δοκιμάσει ποτέ το panettone», είπε, «αλλά μου αρέσει πολύ, και κάθε Χριστούγεννα παίρνω πέντε ή έξι και τα στέλνω στην οικογένειά μου στη Σικελία».

Η λέξη panettone προέρχεται από το panetto, ένα μικρό κέικ με καρβέλι. Το επίθημα, -one, αλλάζει τη σημασία σε “μεγάλο κέικ”.

Παρόμοιες συνταγές σρονολογούνται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, όταν το μέλι χρησιμοποιήθηκε γιλ εοη εος εικ για τη Το κέικ αναφέρεται σε ένα βιβλίο συνταγών που γράφτηκε το 1500 από τον Bartolomeo Scappi, έναν προσωπικό σεφ των παπών και των βασιλιάδων κατά την εποχή του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Καρόλου Ε’. Αναφέρθηκε για πρώτη για πρώτη φιορά ως Pan de ton («ψωμί πολυτελείας”) από τον λόγιο του 18ου αιώνα Pietro Verri σε ένα αγρό τ.

READ  Eurovision 2021: Paese vincitore Italia - 10° posto Grecia

Ένα καλοψημένο panettone αποτελεί σημείο υπερηφάνειας για τα ιταλικά ζαχαροπλαστεία και κάθε χρόνο οι Ιταλοί καταναλώνουν περίπου 9,5 εκατομμύρια από τα κέικ, κυρίως κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Το ψψσιμο τους είναι μια Σχολαστική Διαδικασία που περιλαμβάνει – σε διάστημα 72 ωρών – πολλαπλα αμα υ υ. Αφού ψηθούν για μία ώρα, τα κέικ βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ενώ κρέμονται ανάποδα, για να μην πέσει η χαρακτηριστική κορυφή τους. Συνολικά, η ομάδα του Giotto θα ψήσει περισσότερα από 80.000 panettoni αυτές τις γιορτές.

Το πρόγραμμα ψησίματος, το οποίο ξεκίνησε το 2005 διευθύνεται από το Work Crossing Cooperativa, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που διαχειρίζεται προγράμματα εργασίας στις φυλακές στην περιοχή. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο συνεταιρισμός άνοιξε ακόμη και μια βιτρίνα Pasticceria Giotto σΠα.

Το ιταλικό σωφρονιστικό σύστημα είναι υπερπλήρες και ο εθνικός μέσος όρος υποτροπής είναι 70%, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την πλειοψηφία των κρατουμένων να επιστρέφουν για ποινές μεγαλύτερες από την πρώτη τους. Αυτόόοεώώώταιι μεώώνεται εκατό 5 τοις εκατό, ωστόσο, για τους κρατούμενους που εργάζονται ενι ενώ είν.

Πληροφορίες από New York Times

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ “ΜΤΧ”

Ακριβό το διαζύγιο για τον εμίρη του Ντουμπάι. Θα καταβάλει αποζημίωση 640 εκ. ευρώ στην πρώην σύζυγό του

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *