Tropische storm Elsa eist meerdere doden, onder wie 15-jarige jongen | Buitenland

Video clipDe tropische storm Elsa, die is ingeschaald als een orkaan uit de eerste categorie, heeft haar eerste dodelijke slachtoffers geëist. De storm teisterde gisteren de zuidkust van Haïti en de Dominicaanse Republiek en trok verder richting de Caraïbische eilanden. Elsa zet op dit minute koers naar Jamaica en Oost- en Centraal-Cuba. Ook Florida zou niet gespaard blijven. 


Tessa Van den Bosch


Laatste update:
19:06
De storm maakte tot nu toe al drie slachtoffers. Op Saint Lucia, in het Caraïbische gebied, overleed één persoon 10 gevolge van storm Elsa. In de Dominicaanse Republiek vielen nog twee dodelijke slachtoffers. Een 15-jarige jongen en een 75-jarige vrouw kwamen bij afzonderlijke incidenten om het leven nadat ze verpletterd werden onder ingezakte muren.

Storm Elsa teisterde zaterdag de zuidkust van Haïti en de Dominicaanse Republiek. Momenteel zou Elsa koers zetten naar Jamaica en Oost- en Centraal-Cuba. © EPA

Snelheden van meer dan 100 km/h 

Volgens het Countrywide Hurricane Center in Miami bevindt de kern van de storm zich zo’n 280 kilometer van de Jamaicaanse stad Montego Bay en raast de storm satisfied een snelheid van 28 kilometer for each uur richting het noordwesten. Elsa zou al maximale snelheden van meer dan 100 kilometer for every uur hebben gehaald. Op het second neemt de storm aan kracht af en zet hij koers richting Cuba. 

De straten in Barbados liggen bezaaid met bomen en elektriciteitskabels en ook heel wat scholen en regeringsgebouwen zijn zwaar beschadigd.

De straten in Barbados liggen bezaaid fulfilled bomen en elektriciteitskabels en ook heel wat scholen en regeringsgebouwen zijn zwaar beschadigd. © REUTERS

Elsa, de eerste tropische storm van het Atlantische seizoen, veroorzaakte zaterdag de meeste schade op Barbados. Daar kampen meer dan 1100 mensen satisfied beschadigde woningen. In totaal zouden zo’n 62 huizen volledig vernield zijn doorway de storm. De straten liggen bezaaid satisfied bomen en elektriciteitskabels en ook heel wat scholen en regeringsgebouwen zijn zwaar beschadigd. ,,Dit is de eerste orkaan die ons teistert in 66 jaar”, aldus leading Mia Mottley. 

Noodtoestand 

Volgens weersvoorspellingen zou de storm Cuba teisteren en de komende dagen verder richting Florida razen. Cuba trof reeds de nodige voorbereidingen om inwoners op te vangen en gewassen te beschermen. ,,Anticipatie is het sleutelwoord. Laten we zorgen voor onze mensen en hun eigendom”, aldus de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel. 

De gouverneur van Florida Ron DeSantis riep de noodtoestand uit in vijftien districten, waaronder de Miami-Dade County. Daar stortte vorige 7 days een appartementsgebouw in. Het dodental staat momenteel op 24 slachtoffers.

Elsa maakte in totaal al drie slachtoffers. Op Saint Lucia, in het Caraïbische gebied, overleed één persoon. In de Dominicaanse Republiek vielen nog twee slachtoffers.

Elsa maakte in totaal al drie slachtoffers. Op Saint Lucia, in het Caraïbische gebied, overleed één persoon. In de Dominicaanse Republiek vielen nog twee slachtoffers. © EPA

De tropische storm veroorzaakte zaterdag de meeste schade op Barbados. Daar kampen meer dan 1.100 mensen met beschadigde woningen. In totaal zouden zo’n 62 huizen volledig vernield zijn door Elsa.

De tropische storm veroorzaakte zaterdag de meeste schade op Barbados. Daar kampen meer dan 1.100 mensen met beschadigde woningen. In totaal zouden zo’n 62 huizen volledig vernield zijn door Elsa. © REUTERS

Bekijk onze belangrijkste nieuwsvideo’s in deze playlist.

READ  「『死ぬまで撃て』と命令された」警官らが証言 80人超犠牲か ミャンマー国軍の組織的な殺害明らかに:東京新聞 TOKYO Website

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *