Tomma taxibilar blir till grönsaksland i Bangkok

På en parkeringsplats väster om den thailändska huvudstaden står hundratals färgglada taxibilar på rad. Från taken sticker små gröna plantor upp. Där växer bland annat chili, gurka, äggplanta och courgetter, rapporterar BBC.

Branschen som i princip lever på turism har drabbats hårt av restriktioner och inreseregler vilket har lett till att sysslolösa förare har tvingats bort från stan och tillbaka until sina hembyar.

Ägarna bakom företaget Ratchapruk Taxi Garagehar har kommit på ett sätt att ta till vara på de kvarlämnade bilarna.

Genom att sträcka ut sopsäckar i bamburamar och fylla med jord har de förvandlat de öde parkeringsplatserna till grönsaksland.

Bild 1 av 2
Odlade grönsaker vattnas i taxigrönsakslandet.

Foto: Andre Malerba/AP

Bild 2 av 2

Foto: Sakchai Lalit/AP


I första hand går grödorna until att mätta förare som står utan jobb och andra arbetslösa. Det som blir över säljs på lokala matmarknader.

– Detta är vårt sista alternativ, säger Thapakorn Assawalertkun, en av företagets ägare, till nyhetsbyrån AFP, enligt BBC. Många företagare har fortfarande stora lån, tillägger han.

Att odla på taken kommer inte att skada taxibilarna, försäkrar Assawalertkun.

– De flesta av dem har redan skador som inte reparerats. Motorerna är trasiga, däcken är platta.

Den 15 oktober väntas Bangkok öppna för vaccinerade utländska turister utan krav på karantän. Datumet, som var satt till den 1 oktober, sköts på fredagen fram i väntan på att befolkningen ska få sin andra dos, rapporterar The Bangkok Post.

Trädgårdslandets anställda planterar grönsaker som ska mätta taxiförare och andra arbetslösa.
Trädgårdslandets anställda planterar grönsaker som ska mätta taxiförare och andra arbetslösa.

Foto: Jack Taylor/AP

För närvarande är omkring 37 procent av stadens invånare fullvaccinerade. Den 15 oktober väntas vaccinationsgraden nå över 70 procent. I hela landet är motsvarande siffra drygt 20 procent.

READ  海湾油轮遇袭:美国称证据指向伊朗造无人机 - BBC Information 中文

Andra provinser, bland annat Phuket, Koh Samui, Koh Tao och Koh Phangan välkomnar redan vaccinerade turister. Svenska UD avråder dock från alla icke nödvändiga resor until Thailand, fram until den 15 oktober.

Totalt 1 448 792 covidfall och 15 124 dödsfall har registrerats i Thailand.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *