Sadiq Khan topfavoriet om zichzelf op te volgen als burgemeester van Londen | Buitenland

De Londenaars kiezen donderdag een nieuwe burgemeester. Sadiq Khan (50), die in 2016 een eerste keer verkozen werd, is topfavoriet om zichzelf op te volgen. De Labour-politicus heeft in de peilingen een comfortabele voorsprong op zijn Conservatieve uitdager Shaun Bailey (50).
Normaal gezien hadden de burgemeestersverkiezingen in de Britse hoofdstad een jaar geleden al moeten plaatsvinden, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Het uitstel wordt gecompenseerd fulfilled een kortere ambtstermijn: wie verkozen wordt, mag zich voor de komende drie jaar burgemeester noemen, in plaats van vier.

Terwijl Labour de Conservatieven in de nationale peilingen moet laten voorgaan, staat de partij in Londen op winst. Burgemeester Khan ligt al maanden aan de leiding en zou zijn uitdager Shaun Bailey achieved meer dan twintig procentpunten verschil kunnen kloppen. Als hij het haalt, belooft Khan extra work te helpen creëren, kmo’s additional ondersteuning te bieden en Londen in de markt te blijven zetten als investeringshub en financieel centrum, zei hij vorige 7 days in een gesprek fulfilled The Money Periods.

De burgemeester van Londen is in de eerste plaats bevoegd voor het transportbeleid in zijn stad en is ook de politieke eindverantwoordelijke van de Metropolitan Law enforcement, de politie van de Britse hoofdstad. Sociale huisvesting valt ook binnen zijn bevoegdheden. Around de lokale economie heeft hij maar weinig zeggenschap. Onder zijn burgemeesterschap werd Sadiq Khan geconfronteerd achieved het hoogste aantal gevallen van steekpartijen in het land: 152 gevallen for every 100.000 inwoners. Maar ondanks de roep om een strengere aanpak van het geweld, lijkt Khan zich dus te mogen opmaken voor een nieuw mandaat.

READ  ప్రపంచంలో అత్యంత నివాసయోగ్యమైన నగరమిదే..

Uitdager Shaun Bailey ligt achter op Sadiq Khan in de peilingen. © AP

Shaun Bailey zal het zo dus niet te kunnen waarmaken voor de Tories. Ondanks een opvallend profiel, want als Conservatieve zwarte politicus van bescheiden komaf en met een verleden als jeugdwerker, noemt hij een Labour-politicus als zijn grote voorbeeld.

De Londenaars kunnen donderdag uit maar liefst twintig kandidaten hun keuze maken. Naast Khan en Bailey zullen onder meer Sian Berry (46) voor de Inexperienced Bash, Lib-Dem kandidate en voormalig Europarlementslid Luisa Porritt (33) en Mandu Reid (40) van de Women’s Equality Occasion op het stembiljet staan. Andere kandidaten zijn misschien wel opvallend, maar vertonen niet de minste rimpeling in de peilingen: oud-acteur en anti-wokeactivist Laurence Fox (42), YouTuber Max Fosh (25), antivaxxer Piers Corbyn (74, broer van oud-Labour-leider Jeremy Corbyn) en ‘ruimtestrijder’ Depend Binface, pseudoniem van komiek Jon Harvey, die eerder als Lord Buckethead de schijnwerpers opzocht. Hij is naar eigen zeggen 5.965 jaar oud.

Omdat het tellen van de stemmen bemoeilijkt wordt doorway de coronapandemie, zou het kunnen dat de uitslag van de Londense burgemeestersverkiezingen pas zaterdag bekend is.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *