Mord på tonårsflicka chockar Frankrike

Mordet på en 14-årig flicka har väckt starka känslor i Frankrike. Dådet är det senaste i en rad våldsamheter ungdomar emellan och den franska regeringen har uttryckt att läget är mycket allvarligt.

Frankrikes president Emmanuel Macron fördömer mordet på en 14-årig flicka. Arkivbild.Bild: Thomas Coex/AP/TT

Två 15-åringar, en flicka och en pojke, som gick i skolan tillsammans med 14-åringen i i Argenteuil utanför Paris misstänks för mordet. 14-åringen ska ha utsatts för mobbning efter att hennes mobiltelefon hackats och bilder på henne i underkläder spridits på skolan.

Pojken har erkänt att han och hans vän misshandlade 14-åringen som sedan ska ha ramlat i floden Seine. Males enligt åklagaren i fallet ska de båda ha kastat flickan i floden, efter att pojken misshandlat henne. Enligt obduktionen levde flickan fortfarande och kan ha varit vid medvetande då hon hamnade i vattnet.

15-åringarna ska redan innan händelsen ha fått reprimander av skolan för sitt beteende mot offret och skolans ledning hade uppmanat 14-åringens mamma att polisanmäla trakasserierna. Skolan bekräftar att de två misstänkta skulle ha närvarat vid ett möte med skolan om eventuell avstängning dagen efter mordet.

Frankrikes president Emmanuel Macron uttalade sig less than en presskonferens på onsdagen.

– Det som har hänt den här unga flickan är vidrigt och omänskligt. Vi vet att trakasserier och mobbning förekommer i skolorna, males på senare år har vi märkt att det även fortsätter on the web utanför skoltid, sade han.

I januari uppmärksammades ett slide där en 15-årig pojke av ukrainskt ursprung misshandlades svårt i Paris, en händelse som filmades och spreds i sociala medier.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *