Model in Taiwan achieved 46 doden veroorzaakt door vrouw die wierook brandde | Buitenland

TaiwanEen 51-jarige vrouw die wierook brandde, zou aan de oorzaak hebben gelegen van de brand in een vervallen gebouw in Taiwan, waarbij half oktober 46 mensen om het leven kwamen. Dat melden de autoriteiten. De model, de zwaarste die het eiland de laatste decennia heeft gekend, woedde in een gebouw van vijftien verdiepingen in de stad Kaohsiung. 
De bewoonster van het pand werd in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van onopzettelijke doodslag doorway nalatigheid en het in gevaar brengen van de openbare veiligheid. “Mevrouw Huang lijkt verantwoordelijk te zijn voor de brand”, concludeert het stadsbestuur van Kaohsiung in een rapport. “Ze ging niet na of de wierook volledig gedoofd was voordat ze het gebouw verliet (…) wat vervolgens tot de manufacturer leidde.”

De autoriteiten moeten nog beslissen of de vrouw zal worden aangeklaagd. Volgens het parket bekende de bewoonster van het gebouw dat ze sandelhout had aangestoken om de muggen te verjagen, maar legde ze onsamenhangende verklaringen af around wat er daarna gebeurde. 

Het vuur in de Taiwanese stad Kaohsiung vernielde verschillende verdiepingen. 46 mensen kwamen bij de model om het leven. (lees verder onder de foto) © REUTERS

Erbarmelijke levensomstandigheden 

Het vuur vernielde verschillende verdiepingen en kon pas na uren onder controle worden gebracht. Volgens de brandweer lagen de eerste vijf verdiepingen vol afval en achtergelaten rommel van handelszaken en ontstond er om die reden enorm veel rook, die de woningen daarboven binnendrong.

De veiligheidsnormen worden in Taiwan niet altijd goed toegepast, vooral in oude gebouwen. Het drama maakte bovendien duidelijk dat heel wat oudere mensen achieved een laag inkomen, van wie sommigen mentale problemen of een beperking hebben, in erbarmelijke omstandigheden leven. 


LEES OOK. 

Meer dan 40 doden bij brand in wolkenkrabber Taiwan

Brug in Taiwan stort in: minstens twee doden (+) 

READ  Rapporto Xinhua: 74 milioni di persone necessitano di assistenza umanitaria nella regione del Grande Corno d'Africa

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *