FOTO-Movie – România și NATO se încordează în fața Rusiei în Marea Neagră: amplu exercițiu militar organizat de Forțele Navale – Stiri pe surse

“Poseidon 21”, primul exerciţiu multinaţional întrunit al Forţelor Navale din Marea Neagră de anul acesta, a început sâmbătă, la evenimentul de deschidere fiind prezent şi şeful Statului Key al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

“Sub comanda Comandamentului Flotei, “Poseidon 21” integrează militari din toate cele trei categorii de forţe ale Armatei României, aliaţi din Bulgaria, Franţa, Grecia, Spania, Statele Unite şi Turcia, dar şi pe reprezentanţii Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor 2.

Citește și: CTP îl experience PRAF pe Klaus Iohannis: ‘Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!’

Sunt convins că “Poseidon 21″ îşi va atinge obiectivele de instruire, chiar şi în această conjunctură restricţionată de măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS-Cov-2. Ceremonia de deschidere a fost punctul de begin al unei noi contribuţii a României, în context aliat, pentru îmbunătăţirea securităţii navale în regiune”, a scris şeful SMAp, pe pagina sa de Fb.

Forţele Navale Române organizează, în perioada 26 februarie – 6 martie, “Poseidon 21” – primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, desfăşurat în Marea Neagră, la treatment participă peste 700 de militari români şi străini, care vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robotic subacvatic telecomandat.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

“Poseidon 21” este un exerciţiu cu un grad de complexitate ridicat şi urmăreşte utilizarea optimă a capabilităţilor NATO pentru consolidarea reacţiei rapide a Alianţei, în contextul schimbărilor carry on ale mediului de securitate regional.

READ  La Corea del Nord sta combattendo una crisi alimentare? | Notizia

Scenariul exerciţiului cuprinde secvenţe întrunite de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, în treatment vor fi aplicate proceduri operaţionale NATO de cercetare hidrografică, de identificare şi neutralizare a minelor maritime şi a dispozitivelor explozive improvizate, secvenţe combinate de luptă împotriva aviaţiei inamice, a navelor de suprafaţă şi a submarinelor, precum şi manevre de remorcare a unei nave avariate, de reaprovizionare pe mare şi de acordare a primului ajutor.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *