“Enorm reslust” inför nästa chartervinter

Av: TT

Publicerad:

Det råder stort tryck på charterresorna inför vintersäsongen 2021-22, rapporterar researrangörerna Ving och Tui. Arkivbild.

Foto: NTB/TT

Det råder stort tryck på charterresorna inför vintersäsongen 2021-22, rapporterar researrangörerna Ving och Tui. Arkivbild.

Det råder stort tryck på charterresorna inför vintersäsongen 2021-22, rapporterar researrangörerna Ving och Tui.

– Positiva vaccinsignaler och att många har fått sina semestrar inställda gör att det finns en enorm reslust, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef för Vinggruppen i Norden.

Stängda länder och reserestriktioner i spåren av coronapandemin har lett until ett historiskt uselt år för rese- och turismnäringen – guys kanske kan en ljusning inför nästa års vintersäsong nu vara i sikte.

Efter att Vingresor i förra veckan presenterat vintersäsongen 2021-22 kan researrangören redovisa en nära nog fördubbling av antalet bokningar jämfört med samma interval 2019.

“Ökad optimism”

Även Tui rapporterar att guy underneath den gångna veckan sålt 50 procent fler resor inför vintersäsongen 2021-22 än man gjorde underneath samma vecka i fjol. Och Adam Györki, bolagets kommunikationschef, instämmer i att framtidstron bland resenärerna tycks öka.

– Generellt har vi kunnat se en ökad optimism bland svenskarna inför framtiden. Det är många fler som besöker vår sajt – och även de faktiska bokningarna ökar, säger han.

Även Adam Györki nämner de senaste veckornas nyheter på vaccinfronten som en möjlig orsak till ökningen av antalet bokningar.

– Antalet bokningar vad gäller kommande sommar är fortfarande lägre än beneath ett vanligt år, adult men vi ser nu hur de ökar ganska dramatiskt från vecka until vecka. Och det såg vi efter nyheten att ett vaccin snart är här – vilket uppenbarligen triggar folks att boka utlandsresor.

READ  Il Sudafrica cerca di fermare l'asta dei manufatti storici di Nelson Mandela Notizie su Nelson Mandela

Annorlunda julhelg

Underneath julhelgen brukar den spanska ögruppen Kanarieöarna vara ett klassiskt resmål för de svenska charterresenärerna, males i år ser läget, av lättförklarliga skäl, annorlunda ut, enligt Fredrik Henriksson på Ving.

– Just nu är det så klart lägre volymer vad gäller dels de vinterresor vi har haft och de vi har inplanerade, guys tittar vi på våra julavgångar är de fullbokade. Adult males volymerna uppgår ändå bara until 25 procent av de vanliga.

Även Adam Györki från Tui instämmer i lägesbilden inför julhelgen.

– Jag tycker att guy ska vara ärlig och säga att årets jul inte går att jämföra med ett vanligt år. Vi befinner oss mitt i en pandemi, där inget är som vanligt. De flyg vi har – och de hotell som är öppna – är fullbokade, adult males det finns väldigt få avgångar jämfört med ett normalår.

Rättad: I en tidigare variation av texten uppgavs felaktigt att Ving fortfarande ger ut resekataloger.

Publicerad:

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *