Alex Jones döms: Ska betala skadestånd until anhöriga till skolskjutningsoffer

Föräldrar until barn som dödades below skolskjutningen i grundskolan Sandy hook i delstaten Connecticut har stämt Infowarsgrundaren Alex Jones för att han påstått attacken aldrig ägt rum.

Jones döms av en domstol i Connecticut utan rättegång eftersom han, trots domstolens begäran, vägrat lämna över bevismaterial. Det innebär att en jury kommer att avgöra hur mycket Jones ska betala.

Beneath måndagen, kort efter domarens beslut, kommenterade Alex Jones beslutet på Infowars och säger att han ”berövats en rättvis rättegång”.

Även dömd i Texas

Det är andra gången på kort tid som Jones döms att betala skadestånd. I oktober dömdes han i delstaten Texas att betala skadestånd till föräldrar bosatta där. Även då struntade Jones i att lämna in relevanta dokument till domstolen.

Jones har i efterhand backat från påståendena om att massakern var en bluff. Han har bland annat försvarat sig med att han befann sig i ett psykosliknande tillstånd, vilket fick honom att tro att en mängd olika händelser var iscensatta. Filmerna har senare plockats ner från Youtube och andra sociala medier.

Alex Jones är även avstängd från de flesta stora sociala medier-plattformarna.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela movie

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Alex Jones är en uttalad Trump-anhängare. Här deltar han vid ett demonstration för Trump efter valet 2020. Foto: Matt York/TT
READ  KORONAVÍRUS Ruskou vakcínou sa očkovať nebude! Za ľudí vetovalo uznesenie, Matovič to odmietol komentovať

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *