Advokater ute av Trumps forsvarsteam – VG

SKULLE FORSVARE TRUMP: Advokatene Deborah Barbier og Butch Bowers – begge fra Sør-Carolina. Bildene er tatt i henholdsvis 2017 og 2009. Foto: AP

Litt around en uke før riksrettssaken starter, kan det se ut til at Donald Trump må samle sammen et nytt forsvarsteam. Advokaten Butch Bowers skal ha trukket seg – og tatt med seg fireplace andre advokater ut døren.

Publisert:

VG oppdaterer saken.

Det melder flere amerikanske medier natt til søndag, deriblant CNN, New York Times og nyhetsbyrået AP.

Ifølge kilder AP har snakket med, skal beslutningen ha vært gjensidig, og basert på uenighet om hvordan saken skulle bygges opp.

Bowers var ventet å lede gruppen av forsvarere, og ifølge CNN forlater fireplace andre advokater forsvarsteamet sammen med ham. Disse er Deborah Barbier, Josh Howard, Johnny Grasser og Greg Harris.

Det betyr at det er høyst uklart hvem som vil forsvare USAs tidligere president Donald Trump i riksrettssaken, som etter planen skal starte opp i Senatet om litt about én uke – 9. februar.

Trump stilles for riksrett for å ha oppildnet til stormingen av Kongressbygningen i Washington D.C. 6. januar.

– Vi har gjort mye arbeid, males enda ikke kommet med en endelig beslutning rundt vårt juridiske crew. Det vil bli gjort om kort tid, sier Trumps tidligere kampanjerådgiver Jason Miller til CNN.

Han kommenterer ikke opplysningene om at Bowers og Barbiers skal være ute av teamet.

Skal ha slitt med å sette sammen group

CNN har tidligere meldt at Trump skal ha hatt problemer med å sette sammen en gruppe forsvarere, adult males lykken så ut til å snu da han fikk den respekterte advokaten fra Sør-Carolina Butch Bowers med på laget.

READ  Forze russe al confine ucraino: Joe Biden si consulta con i leader Ue | La videochiamata del presidente Biden con i leader europei

Bowers jobbet blant annet i Justisdepartementet mens George W. Bush var president, og skal ha blitt satt i kontakt med Trump by way of den republikanske senatoren Lindsey Graham, som er fra samme delstat.

les også

«Mannen med hornene» villig til å vitne i riksrettssaken

Ifølge New York Periods skal mangel på kjemi mellom Bowers og Trump være en av årsakene til at han nå har forlatt jobben.

En kilde CNN har snakket med hevder at Trump skal ha ønsket at advokatene bygget saken på hans anklager om valgfusk, og at seieren ble stjålet fra ham. Disse anklagene er tilbakevist av flere domstoler, og også av amerikanske sikkerhetsmyndigheter.

VG-spesial: Hva nå, Trump?

Liten tro på riksrettsdom

Det er i løpet av den siste uken blitt klart at riksrettssaken har liten støtte blant republikanske senatorer, etter at Senatet stemte more than om riksrettssaken skulle gjennomføres. 45 av de totalt 50 republikanske senatorene stemte nei, fordi de mente det var grunnlovsstridig å gjennomføre en riksrettssak mot en president som allerede har forlatt jobben.

I ettertid har også enkelte demokratiske senatorer uttalt at de tror sjansen for at Trump vil bli dømt er svært liten.

Normalt sett anses det å avsette presidenten som selve hovedpoenget med en riksrettssak, og person trenger to tredjedelers flertall for en fellende dom. Det betyr at 17 republikanske senatorer må stemme sammen med demokratene for å dømme Trump.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *