Как на 72 г. да изглеждаш като на 27

Вера Уанг позира пред тортата за рождения си ден, вдъхновена от водка и просеко, които тя произвежда. СНИМКА: Инстаграм

&#13
&#13
&#13

Работа, сън, коктейл с водка и немного слънце, е рецептата на дизайнерката Вера Уанг

&#13
&#13
&#13

Aмериканската дизайнерка Вера Уанг е посветила последните 30 години от живота си да прави другите жени да изглеждат очарователни и запомнящи се в един от най-важните дни в живота им – тяхната сватба. Тя е сред най-известните световни моделиери на булчински рокли, като сред клиентите ѝ са звезди като Шарън Стоун, Ума Търман и Марая Кери. На нейните услуги са разчитали и Хилари Клинтън и Мишел Обама, докато бяха пъри дами на САЩ.

От една година обаче цялото онлайн внимание е насочено към умопомрачителната визия на самата Вера Уанг, която на 27 юни навърши 72 г. Както много подходящо написа един потребител на инстаграм, тази жена вероятно е открила еликсира на младостта.

Вълната от възхищение по стройната фигура и изпъната кожа на дизайнерката започна по време на пандемията. Тъй като няма смисъл да прави рокли, защото сватбите са забранени, дизайнерката се насочва към създаване на аксесоари за коса. Иска да ги рекламира в интернет, но заради задължителната по това време социална изолация не може да разчита на професионални модели. Решава да сложи някои от тях на красивата си дълга коса и да се снима. По време на фотосесията е доста топло в Маями и си слага късо спортно потниче, под което се вижда стегнатият ѝ плосък корем.

Снимките ѝ буквално нажежават инстаграм от коментари. Лошото е, че никой не се интересува от шнолите на Уанг, а всички искат да знаят как поддържа това перфектно тяло. “Бях шокирана от тази реакция, тъй като винаги съм се възприемала като създател, а не като обект на обсъждане. Обикновено съм зад камерата, а и честно казано, получих някои доста неприлични предложения”, призна Уанг. Но тъй като има безпогрешен нюх какво може да стане модно, се съгласява да споделя с последователите си в мрежата някои от своите тайни за неувяхваща младост.

READ  Ковід-експеримент: як Швеція пережила пандемію без суворого карантину

Разкрива, че тренира всеки ден различни неща. Има бягаща пътека у дома, но предпочита да кара велосипед в парковете на Маями, тъй като релаксира по-добре на открито. Задължително отделя поне пет минути за упражнения с гирички. Обича да играе тенис и голф. Гледа да не се натоварва, а просто да поддържа мускулите и да си осигурява достатъчно физическа активност, която е най-доброто лекарство срещу стрес. “Мисля, че когато сте физически ангажирани през първите си 16 г., това остава по някакъв начин с вас за цял живот. Има нещо като мускулна памет”, обяснява дизайнерката. Като дете тя е тренирала балет и фигурно пързаляне и даже е участвала в национални състезания, но се отказва, след като не намира място в олимпийския отбор на САЩ. Насочва се към модата. Първо започва да работи за модното списание “Вог”, а след това за дизайнера Ралф Лорън.

Не спира обаче да тренира и да спазва здравословен режим на хранене. Яде предимно приготвена на пара риба, бяло пилешко месо с пресни зеленчуци и ориз. Много рядко си позволява тестени изделия като пица, но напълно се е отказала от газирани напитки.

Едно от нещата, с които доста изненада интересуващите се от спортната ѝ форма последователи, бе признанието, че част от нейния режим включва и водка. Вера Уанг обясни, че я приема като част от коктейли, които ѝ осигуряват отпускане след стресов ден. Тя избегна да разкрие колко редовно пие алкохол, което засили съмненията, че вкарването му в нейната уелнес философия може да е и с рекламна цел, тъй като Уанг произвежда собствена марка водка, а наскоро пусна и вино просеко. Дори тортата за 72-ия ѝ рожден ден бе във формата на кофа с лед, в която се изстудяват бутилки с нейните две алкохолни напитки. Очевидно и в личния ѝ празник имаше рекламно послание, но малцина му обърнаха внимание, също както стана и с шнолите. Повечето коментари на снимките, които дизайнерката сподели от купона си, бяха отново за нейния външен вид. Тя беше в жълта доста разголена рокля, в която изглеждаше на 27, а не на 72 години.

READ  Il Festival di primavera francofono prende il via in Kazakistan

“Работа, сън, коктейл с водка и немного слънце”, написа рожденичката в отговор на един от многото въпроси как поддържа такава елегатна фигура. За разлика от много свои колеги, които спират да работят по време на пандемията, Уанг избира да се самоизолира в дома си със своя екип, който нарича “творческо семейство”. По този начин тя успява да е заета, да не унива и да твори, което смята за много важно за вътрешното спокойствие. “Вечер си вземам дълга гореща вана. Запалвам свещ и пускам новините, за да наваксам с информациите от деня, но не им отделям много време, защото се опитвам да се успокоя, да дишам дълбоко и да се подготвя за един спокоен сън, от който всеки човек има нужда, за да презареди енергийно за следващия ден”, споделя дизайнерката. Друг релаксиращ ритуал е изсушаването на косата ѝ. “Тя е толкова дълга и гъста, че понякога искам да я отрежа”, казва Уанг. Но истината е, че тя много добре я поддържа и се грижи за нея с подходящи масла и балсами.

Уанг се омъжва на 40 г. за инвеститора Артър Бекър, който играе ключова роля, за да започне тя самостоятелна дизайнерска кариера. Не само защото избира да се насочи към булчинските рокли, след като не успява да открие подходящ модел за собствената си сватба, а защото финансистът ѝ помага през първите трудни години в стартирането на бизнеса. Двамата се развеждат след 23 г. брак през 2012 г., когато Вера вече е след големите имена в модата и личното ѝ състояние се оценява на 460 млн. долара. Имат две осиновени дъщери, които са на 29 и 26 г. и се радват, че майка им изглежда като тяхна връстничка.

READ  جنرال إيراني يصرح لأول مرة.. خامنئي أعطانا الأمر فقمعنا الاحتجاجات

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *