В Израел се опасяват от възможна вълна на насилие след ерата “Нетаняху” – Близък изток

Израелската служба за вътрешна сигурност Шин Бет предупреди, че е идентифицирала засилваща се и сериозна радикализация в дебати, особено в социалните мрежи, което може да доведе до насилие, предадоха ДПА и Ройтерс.

&#13
&#13

Това включва призиви за насилие, подчерта снощи директорът на Шин Бет Надав Аргаман. Някои групи или индивиди може да сметнат това за оправдание за свързани с насилие нападения или дори за кръвопролития, добави той, като призова всички лидери да работят за намаляване на напрежението.

&#13
&#13

Кандидат-премиерът Нафтали Бенет от ултранационалистическата партия “Ямина”, който се очаква да замени действащия премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел.&#13
&#13
Той е израелски политик и
, е под охраната на Шин Бет от четвъртък насам. Някои десни групи са гневни и в социалните медии има много постове с нападки срещу него.

&#13
&#13

Нафтали Бенет ще бъде новият израелски премиер

&#13
&#13

Преди изборите Бенет беше обещал да не се коалира с центристките сили или да влиза в коалиция с арабска партия. Нетаняху го обвини, че с включването си в коалицията е извършил “предателството на века”. Поддръжници на действащия премиер оказват сериозен натиск, за да попречат на встъпването в длъжност на правителството на новата коалиция от осем партии от всички политически лагери, информира БТА.

&#13
&#13

Синът на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел.&#13
&#13
Той е израелски политик и
Яир определи предупреждението на Шин Бет като “позорно”. Той обвини израелската левица, че извършва подбудителство срещу баща му и семейството му от две години.

READ  Hơn 130 xe đâm liên hoàn trong bão tuyết ở Nhật Bản

&#13
&#13

,,Сега те се опитват да запушат устата на десницата и да очернят всяка политическа критика, наричайки я подбудителство”, заяви той в Туитър след предупреждението на Аргаман.

&#13

909
2

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *