Бивш футболист на “Милан” преизбран за кмет на Тбилиси, сочи екзитпол

Бившият капитан на грузинския национален отбор по футбол Каха Каладзе Снимка РОЙТЕРС

&#13
&#13
&#13

Управляващата партия “Грузинска мечта-Демократична Грузия” (ГМ-ДГ) печели състоялите се днес местни избори за органи за местно управление в Грузия с 47,6% от гласовете. Това сочат данни от екзитпол на тв канал “Имеди”, цитирани от ТАСС, предаде БТА.

С 21,1% следва партията “Единно национално движение” (ЕНД) на експрезидента Михаил Саакашвили, който вчера бе арестуван при завръщането си в страната. На трето място се класира партията на бившия премиер Гиорги Гахария “За Грузия” с подкрепа от 6,8 на сто.

&#13
&#13
&#13

Според екзитпол на телевизия “Мтавари архи” ГМ-ДГ е получила 38,6, ЕНД – 33 и “За Грузия” – 7,6 процента. Тв канал “Формула” прогнозира 46% за управляващата партия, а за ЕНД и “За Грузия” съответно 33 и 6 процента.

Екзитполът на “Имеди” сочи, че действащият кмет на Тбилиси Каха Каладзе, известен футболист в миналото, играл за италианския отбор “Милан”, е преизбран с 51,3% от гласовете. Другите две телевизии предричат втори тур между издигнатия от управляващите Каладзе и опонента му от ЕНД Ника Мелия.

&#13
&#13

READ  Covid-19 : un cas de forte réaction allergique au vaccin Pfizer en Alaska

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *