Кількість жертв різанини на заході Ефіопії перевищила 200 осіб

Місто Метекель в Ефіопії, поблизу якого було скоєно криваві напади

Унаслідок нападу озброєних бойовиків у одному з західних регіонів Ефіопії загинули, щонайменше, 207 осіб, повідомила місцева влада. Раніше правозахисники вказували значно меншу кількість жертв.

&#13
В Ефіопії жертвами скоєного в середу на заході країни нападу бойовиків стали, щонайменше, 207 людей. Про це в п’ятницю, 25 грудня, повідомили представники місцевої влади в регіоні Бенішангул-Гумуз, котрі посилаються на дані військових, повідомляє інформагенція dpa.

&#13
Раніше ефіопські правозахисники, а також міжнародна правозахисна організація Amnesty Worldwide (AI) повідомляли про більш ніж 100 жертв різанини. Як зазначається в повідомленні AI, озброєнні бойовики напали на представників народностей амхара, оромо й шинаша. Впродовж останніх місяців було скоєно вже кілька таких нападів.

&#13
Тим часом ефіопські військові запевнили, що вбили, щонайменше, 42 озброєних бойовиків, котрі, ймовірно, були причетні до нападу.

&#13
Як повідомляли раніше правозахисники, під час нападу на низку поселень поблизу міста Метекель у регіоні Бенішангул-Гумуз бойовики застосовували як вогнепальну, так і холодну зброю. Атаку було скоєно вночі, коли мешканці поселень ще спали. На момент нападу поблизу не було ні поліції, ні військових, визнають чиновники.

&#13
Після нападу до лікарень було доправлено 36 осіб з вогнепальними ранами та ранами від стріл, повідомляє агенція AFP. Чимало загиблих мали колоті рани.

&#13
Ефіопія – багатонаціональна держава з населенням близько 112 мільйонів осіб. Тут спостерігаються досить напружені відносини між окремими етнічними групами населення. Вони зросли за урядування прем’єр-міністра Абія Ахмеда, який з 2018 року перебуває при владі.

&#13
Нещодавно в розташованому на півночі країні регіоні Тиграй мав місце потужний збройний конфлікт.

READ  Varadkar ha definito Putin "l'Hitler del 21° secolo" mentre chiedeva più sanzioni contro la Russia

&#13
Джерело: Українська служба DW

&#13
 

&#13
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *