Ο πύργος της… κολάσεως στο Μιλάνο

Πυκνοί, μαύροι καπνοί έχουν τυλίξει τον ουρανοξύστη στο Μιλάνο. Υδροφόρες προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά που ξέσπασε στον 15ο όροφο του κτιρίου το απόγευμα της Κυριακής. Οι εικόνες από το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικές. Η φωτιά καίει για ώρες το εικοσαόροφο κτίριο… Από τον «πύργο της κολάσεως» δεν έμεινε τίποτα: σώθηκε μόνο ο τσιμεντένιος σκελετός!

Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ζήτησαν από όλους τους ενοίκους που βρίσκονταν στα εβδομήντα διαμερίσματα του «πύργου» να εγκαταλείψουν το κτήριο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα μόνον κάποιοι ένοικοι παρουσίασαν ελαφρά δύσπνοια.

&#13
&#13

&#13
Ο δήμαρχος του Μιλάνου αναζητεί απαντήσεις για τους λόγους της ταχείας επέκτασης της φωτιάς που παραπέμπει στην πυρκαγιά του Γκρένφελ Τάουερ του Λονδίνου, πριν από τέσσερα χρόνια, με 71 νεκρούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά, που ξεκίνησε από τον 15ο όροφο, μεταδόθηκε γρήγορα μέσω της εξωτερικής επένδυσης του κτιρίου. Βίντεο από την πυρκαγιά δείχνουν τα πάνελ της επένδυσης να λιώνουν και να μετατρέπονται σε ρευστές μάζες.

Φωτιά στο Μιλάνο

&#13
&#13

«Ο πύργος έχει χτισθεί εδώ και λίγο παραπάνω από δέκα χρόνια και είναι απαράδεκτο ένα τόσο σύγχρονο κτίριο να αποδειχθεί τόσο ευάλωτο», έγραψε ο Μπέπε Σάλα στο Facebook.

Italy: Massive fire ravages 15-storey residential building in Milan

&#13
&#13

«Αυτό που ήταν σαφές από την αρχή είναι ότι το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου παραδόθηκε στις φλόγες υπερβολικά γρήγορα, με τρόπο που θυμίζει την πυρκαγιά του Γκρένφελ Τάουερ πριν από λίγα χρόνια».

Οι θάνατοι στο Γκρένφελ Τάουερ αποδόθηκαν στο γεγονός ότι η εξωτερική επένδυση του κτιρίου ήταν κατασκευασμένη από εύφλεκτα υλικά. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε παρόμοια κτίρια στην Βρετανία υποχρεώθηκαν έκτοτε να απομακρύνουν τα πάνελ αυτά της εξωτερικής επένδυσης, με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας οικονομική δυσπραγία για πολλά νοικοκυριά.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου για ανασχηματισμό: Η αναδιάταξη της κυβέρνησης αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό

Θερινές εκπτώσεις: Υψηλότερος τζίρος από το 2020 για μία στις τρεις επιχειρήσεις

Κυβέρνηση: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί&#13
&#13

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google Information και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

READ  Malala Yousafzai festeggia i suoi 26 anni e riceve un dolce messaggio dal marito: 'Best Partner'

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *