Bild: ελληνογερμανική αστυνομική επιχείρηση – η επιχείρηση «Gancio operativo» εξαρθρώνει συμμορία διακινητών ανθ

Σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους της, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας κατάφερε διασυνοριακό χτύπημα σε βάρος διεθνούς συμμορίας διακινητών ανθρώπων.
Τέσσερις Σύροι ηλικίας 27 πως 44 ετών που Διαμένουν στη γερμανία ερευνώνται εύύύπώτι α «παράνομη και κατ ‘ερμανάγλεια ερμανώγλε. Οι ύποπτοι είναι τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Την 1η φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σρευνες σε πολλές κατοικίες σε γερμανία και λλάδεσοπη ρολάδ “Operazione Hook”. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο. Στη γερμανία, εκτελέστηκαν τέστηκαν τέλατα εντάλματα ερευνα (τρία στο halle an der saale, ένα στο mden) και δεν έγλανα και δεν έγλίν.

«Οι κατηγορούμενοι φέρονται σε πλήθος περιπτώσεων να μετέφεραν παρανόμως και έναντι πληρωμής ανθρώπους από την Ελλάδα στη Γερμανία δια της αεροπορικής και της θαλασσίας οδού και μέσω διαφόρων κρατών-μελών της ΕΕ», αναφέρει η Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος Hall an der Saale.

Σύμφωνα με την Europol, η οποία βοήθησε στο συνονονισμό της επιχείρησης, η συμμορία των διακινητών δραστηριοποιείται ποτιούποτια αποτια αποτι από 3.500 έως 4.500 ευρώ για κάθε άτομο που μετέφεραν μαθραία από την ελλάδα προς τον τελικό προρισμό τους στη Δυτιώπη.ευ.

Όπως πληροφορήθηκε η Bild από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ελληνικής Αστυνομίας, η συμμορία των διακινητών μετέφερε κυρίως ανήλικους μετανάστες στη Γερμανία. Τα άτομα αυτά παρουσιάζονταν ως παιδιά ή Συγγενείς της κατηγορούμενης γυναίκας από τη γερμανία.

bild_grecia_germania_in__2_

Φέρεται μάλιστα να χρησιμοποιήθηκε μια «διπλή» μέθοδος: Αληθινά διαβατήρια άλλων ανθρώπων και σε κάποιες περιπτώσεις των παιδιών των κατηγορουμένων, χρησιμοποιούνταν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών στη Γερμανία.

Σε κάποιες περιπτώσεις αγοράστηκαν ή εκλάπησαν πραγματικά έγγρατα από μετανάστες που βρίσκήδναναι εη. Οι μετανάστες που θα μεταφέρονταν παράνομα φέρονται να είχαν «προετοιμαστεί» αναλόγως, για παράδειγμα είχαν παρόμοιο χτένισμα με τα πρόσωπα, των οποίων τα ταξιδιωτικά έγγραφα θα χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με τον λληνα Αξιωματούύο, η κατηγορούμενη γυναίκα συνόδευνα στη συνέχεια τους μετανάτελης αναπελ ενάραπε ε. Μετά A partire da μία επιτυχημένη μεταφορά στη γερμανία, τα διαβατήρια στέλνονταν πίσω στην ελλάδμα νια τη εη “επεια

Τρεις ήταν oι βασικές διαδρομές των διακινητών, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι κυριότεροι κόμβοι ήταν τα ελληνικά αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλλλι. Επιπλέον, ως τρίτη διαδρομή χρησιμοποιήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία, από όπου στη συνέχεια τα πρόσωπα μετέβαιναν αεροπορικώς στη Γερμανία. Οι κύριοι προορισμοί στην Γερμανία ήταν το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η Ελληνική Αστυνομία αξιοποίησε τα στοιχεία που συνελέγησαν για να συνδέσει με την εγκληματική συμμορία τουλάχιστον δέκα τρέχουσες υποθέσεις παράνομης διακίνησης επτά ανηλίκων και πέντε ενήλικων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη Γερμανία.

Ο άνδρας που συνελήφθη στην Ελλάδα κατηγορείται για συνέργεια σε παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα, κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων και πλαστογραφία.

Η ε ελληνική αστυνομία ερευνομμία ερευνά και άλλους πέντε αλλοδαπούς για εμπλοκή στην παράνομη διακίνησην ιαμηνησν ανο ο εκο ο τ

Σε βάάρος άλλου ατόμου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ευταλμα σύλληψης για συμετοχήή στη συμορία των διακινητώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξητική ξανά η τάση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Δημοσιογράφος καταγγέλλει συνάδελφο για σεξουαλική παρενόχληση στον κυπριακό σταθμό «Σιγμα»

«Oοπλοστάσια» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών – από τις κάμερες ψάχνουν τους συνεργούς του 23χρον

Ακολουθήστε το protothema.gr su Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες τιδήσεις από την ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουνουουμβαίνουν, στgr prothema.

READ  Il mandato di vaccinazione obbligatoria dei dipendenti nelle grandi aziende è stato abolito

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *