Μητσοτάκης: Να δώσουμε ώθηση στον Τουρισμό – Ειδήσεις – νέα

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που το Μαξίμου κάλεσε ταυτόχρονα την Ουάσιγκτον, το Παρίσι, την Μόσχα, την Άγκυρα, το Πεκίνο, τη Λευκωσία, τα Σκόπια, το Μπουένος Άιρες και πενήντα άλλες πρωτεύουσες σε μια πρωτοφανή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες πρεσβευτές ανά την υφήλιο, που διήρκησε τρεις ώρες. Παρούσα (Στο μαξίμου) Decremo μ πεσΣία τ υπουργείου εξωτερικών, οι γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι νργου ρουργείου ρερρργείου τερικών. Όντως ήταν εντυπωσιακή η σύνδεση με όλο τον κόσμο, αφού ένας- ένας οι πρέσβεις εξέθεσαν τον προβληματισμό τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και ανέλυσαν γεγονότα που συμβαίνουν στις χώρες όπου υπηρετούν συνδέοντάς τα με τις εθνικές επιδιώξεις

Η τηλεδιάσκεψη είχε στόχο τον συντονισμό της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των διπλωματικών αρχών για την καλύτερη προώθηση των εθνικών στόχων και θέσεων και πρόθεση του Πρωθυπουργού ήταν, όπως ειπώθηκε, η επικοινωνία αυτή σε ανώτατο επίπεδο να καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Όσα μπορώ να σας μεταφέρω (γιατί πολλά από αυτά για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να μεταφερθούν) έγινε λόγος για ευέλικτη διπλωματία, ειπώθηκε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την δεκαετία της κρίσης και πλέον ακολουθεί ενεργητική πολιτική με αυτοπεποίθηση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους της χώρας στο εξωτερικό να βρίσκονται σε εγρήγορση και επικαλέστηκε ρήση τον Γιώργο Σεφέρη: «Οι ευκαιρίες πάντα φαίνονται μεγαλύτερες, όταν φεύγουν παρά όταν έρχονται», είπε συγκεκριμένα. Και στο τέλος Απηύθυνε μία πρωθυπουργική παραίνεση προς τους πρέσβεις: “Ας Δώσουμε μινα μεγάλη μινα μεγάλη μμφση μησο εους σουμε μινα μεγάλη μινα μεγάλη έμφαση”. Αφού από τον τουρισμό πολλά εξαρτώνται για την οικονομία της χώρας μας (θα πρόσσι).

Οι εκκρεμείς συντάξεις«κλειδί» εξόδου από την εποπτεία

***
Οι γονείς να πληρώσουν τα σπασμένα των καταλήψεων

Ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που σημειώθηκαν στο 1ο Λύκειο Παπάγου και στο 1ο Λύκειο Χολαργού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, ο δήμος αναφέρει ότι δεν θα πληρώσει για τις ζημιές με τα χρήματα των δημοτών, αλλά αυτές θα πρέπει να καλυφθούν από τα άτομα που τις προκάλεσαν και τόνισε πως «απέτυχαν να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία». Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διαφυλάξει τη δημόσια περιου

READ  Kering Eyewear invita i suoi partner a scoprire i propri impegni

***
Πρώτη διδάξασα η Ιταλία

Να πληρώνουν οι ο γονείς τις όποιες ζημιές από τις καταλήψεις προκαλούν τα παιδιά τους έχει θεσπισθεί με νόμο στην Ιταλία και εφαρμόζεται έως τώρα απαρέγκλιτα. Εάν δεν εντοπισθούν οι «δράστες» που προκάλεσαν τη ζημιά, τότε ο λογαριασμός στέλνεται (πάντα μιλάμε για την Ιταλία) στον σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

***
Κι όμως κάποτε γονείς πλήρωσαν σπασμένα παιδιών τους

Θα πρέπει να σημειώσω και τούτο, έτσι για υπενθύμιση: Τον Ιούνιο του 2018 μια παρέα παιδιών δημοτικού στο Αγρίνιο είχε σπάσει 20 τζάμια στο σχολείο όπου φοιτούσε και οι γονείς προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν για τις ζημιές προκειμένου η υπόθεση να μη φτάσει στα δικαστήρια. Τα παιδιά που φοιτούσαν στο δημοτικό έσπασαν συνολικά 20 τζάμια και τη ζημιά κλήθηκε να αποκαταστήσει ο Δήμος Αγρινίου μετά από αίτημα που έκανε προς την Τεχνική Υπηρεσία η διεύθυνση του σχολείου. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 224,50 ευρώ, ενώ παράλληλα έτρεχαν και ένδικες απαιτήσεις του δήμου.

***
Έβαψαν και τους τοίχους του σχολείου

Και κάτι ακόμα: Τον Σεπτέμβριο του 2011 ορισμένοι γονείς πήραν την πρωτοβουλία και άρχισαν να βάφουν τοίχους που είχαν σκεπαστεί από συνθήματα, να φυτεύουν δέντρα στο προαύλιο, να καθαρίζουν τις σχολικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν συνεργεία απολύμανσης. Για να συλλέξουν χρήματα, για να μην επιβαρύνουν τον Δήμο άρχισαν αν κάνουν εκδηλώσεις να αγοράζουν φωτοτυπικά μηχανήματα και να προμηθεύουν με μελάνια και χαρτιά το σχολείο. Επιστρατεύσαν ακόμη και τις ικανότητές στους στο … μάρκετινγκ για να προσελκύσουν χρηματοδότες που δωρίζουν από καθαριστικά προϊόντα ως ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

***
Ασφαλές περιβάλλον στη Μεσόγειο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, την ώρα μάλιστα που οι τούρκοι προσπαθούν να κάνουν κάποια ανοίγματα προς τους Ισραηλινούς με την πρόσκληση του Ισραηλινού Προέδρου να επισκεφθεί την Άγκυρα. Ο Έλληνας υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Μπένζαμιν Γκαντζ και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ ‘. Τι συμφώνησαν με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας; «Ελλάδα και ισραήλ στοχεύουν στη Δημιουργία Ασφαλούς περιβάλλοντος στην ανατολική μεσόγειο. Το κράτος του ισραήλ, είπε ο ο ισραηλινός, αντιμετωπίζει την ελλάδα ως έναν ισχυρό έεριφερειαόριφερειαόριφερειαόρο .εεευιι ΩΣ μέλος του νατο, η ηλλάδα Διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας κανι της σταθει κορτη εικαν ταθει ειο Υπολογίζουμε αμοιβαίως τόσο τις διμερείς αμυντικές Σχέσεις μας, όσο και το μργο σε τριμερέές τρμερεές εμπαδτο εο μπαδε

READ  Banca Mondiale: L’immigrazione è il motore della crescita economica in Tunisia

***
Τα νέα πρόσωπα του Νίκου Ανδρουλάκη

Πολλαπλά μηνύματα φαίνεται πως στέλνει σε νέα αλλά και σε παλαιά στελέχη, ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις επιλογές του για τις θέσεις – κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη: Όπως αναμενόταν, εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε ο 39χρονος Δημήτρης Μάντζος, έως σήμερα διευθυντής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, οοπος ήταν στο κλίμα της φώφης γεννηματά, αλλά τήρησε ουδέτερη στάση στην εκλογή της νκας ηγμεαί Η κέληξη ήταν για την αναπληρώτρια εκπρόσωπος ύύπου, τη δικηγόρο και Δημοτική σύμβουλο αλίμου λοπουμου λα Επικεφαλής της επιτροπής για την Αυτοργάνωση του κινήματος, αναλαμβάνει ο ουλευτής χαλκιδς. Διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του πασοκ και του κινήματος αλλαγής, η δικηγόρος έλενα αναστασί Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, o Θανάσης Γλαβίνας. Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, η Μάρα Κουκουδάκη και Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ο πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης.

***
Ριπές ανέμου έντασης… 6 Ραφάλ

Με αφορμή τη χθεσινή άφιξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, των πρώτων 6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R ο Α / ΓΕΕΘΑ έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ και σας το μεταφέρω αμέσως: « ‘Ριπές ανέμου’ έντασης 6 Rafale .. .με ασφαλή πρόβλεψη για σημαντική ενίσχυση των φαινομένων! Καλώς ήλθατε στους ελληνικούς Ουρανούς! Ψηλότερα – Δυνατότερα – Καλλίτερα! Αιέν Υψικρατείν! Αιέν Αριστεύειν!». Αυτά έγραψε ο Α / ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τώρα υποδέχεται τον Γάλο ομόλογό του με τον οποίο θα υπογράψει στρατιωτική συμφωνία, που όπως πρώτοι διαβάσατε από την στήλη αυτή θα περιλαμβάνει πέραν των κοινών ασκήσεων και συνεργασία με τους γαλλικούς στρατιωτικούς δορυφόρους που βρίσκονται ήδη σε τροχιά γύρω από τη γη.

***
Ο ναύαρχος έ.α. για το πτητικό

Η απόφαση του πρωθυπουργού να απαλλάξει τα πτητικά και καταδυτικά κπιδόματα από την φορολογία χανα εικ Τοθθεσε πρώτος στην κο της νδ ο κιονύσης χατζηδάκης, ο ναύαρχος έ.α που εει ιδιαίτερη ευαισθσία ερουνάνάπονάσία ειο που ει Τότε ο Πρωθυπουργός το σημείωσε πλην όμως ο ναύαρχος επέμεινε,. Μαθαίνω λοιπόν ότι λρος την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε αθορύβως και τη ντόρα μπακογιάννη. Έτσι υπήρξε η απαλλαγή του πτητικού και καταδυτικού επιδόματος από την φορολλοι

READ  Come verranno distribuiti 750 miliardi di euro del piano di ripresa

***
Όταν oι Αμερικανοί φανέρωσαν υποβρύχιο στη… Λεμεσό

Πάμε τώρα σε ένα όχι και τόσο σύνηθες θέμα: O 6ος Αμερικανικός Στόλος (που δρα κυρίως στη Μεσόγειο και που διαθέτει απίστευτη δύναμη πυρός) έχει προσφέρει μια «ασυνήθιστη» αποκάλυψη της θέσης του υποβρυχίου κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Ohio USS Georgia (SSGN 729), δημοσιοποιώντας εικόνες από τη σύντομή του στάση κοντά στην Κύπρο. Γιατί το λέω «ασυνήθιστη» κίνηση. Επειδή συνήθως πι ώώρες που πιααθέτουν υποβρύύια, Δηλαδή τα πιο μυστικά όπλα που χουν στο ππλοβτάσια το το το πο το το το πο το το το πο πο το το τα το τοπ Εάν θυμάστε κατά την κρίση του Oruc Reis, όταν οι Τούρκοι έψαχναν να ανακαλύψουν τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια, και δεν τα έβρισαν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε δώσει εντολή να αναδυθεί ένα στο λιμάνι του Καστελλόριζου για να το δουν (έστω φωτογραφία) οι Τούρκοι.

Να ξέρετε ότι φωτογραφίες από τη στάση ανεφοδιασμού του αμερικανικού υποβρυχίου δημοσίευσαν στο Twitter οι Αμερικανικές Ναυτικές Δυνάμεις της Ευρώπης, αναφέροντας ότι η επίσκεψη έγινε στις 15 Ιανουαρίου κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Η ακριβής τοποθεσία του υποβρυχίου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ο 6ος Στόλος είναι γνωστό ότι διεξάγει επιχειρήσεις στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη», στο Μαρί. Πιστεύεται λοιπόν ότι καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φανέρωσε το USS Georgia για να δείξει τόσο στους συμμάχους όσο και στη Ρωσία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην περιοχή και μπορούν να κτυπήσουν από μεγάλες αποστάσεις με μικρό ρίσκο.

Μητσοτάκης: Να δώσουμε ώθηση στον Τουρισμό

Ακολουθήστε tu Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *